Biografie

Op 4 december 1995 werd Aniek geboren in het Limburgse dorpje Helden.

Al van kleins af aan heeft Aniek een grote passie voor muziek en theater en door de jaren heen volgde ze verschillende lessen in zang, dans en spel.

 

Opleiding

In 2018 studeerde Aniek af aan de opleiding Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) Tilburg. Hier kreeg zij les van o.a. Marleen van der Loo, Tim Van der Straeten, Florian Boutonnier, Janis Sutton en Sofie Dirkx. Tijdens haar studie speelde ze o.a. de rollen van Alice Beineke in The Addams Family, Rosemary Pilkington in How to Succeed in Business Without Really Trying en Els de Vries in De Jodenverraadsters.

Ook heeft Aniek tijdens haar studie de Minor Creative Writing afgerond.

Voorafgaand aan haar opleiding volgde Aniek lessen aan de Musicalfactory van Factorium Tilburg en de vooropleiding Musicaltheater aan de FHK.

 

Theater

Sinds 2021 is Aniek aangesloten bij het Duitse agentschap YOU/OMA management

In 2019 was Aniek werkzaam als lead zangeres in de verschillende theatershows aan boord van de MeinSchiff5 van TUICruises.

Daarvoor was ze te zien in de Nederlandse theaters in de thrillermusical Shock van DG Theater&MichielMorssinkhof, naar het gelijknamige boek van Mel Wallis de Vries, waarin zij de rol van Anouk vertolkte.

 

Televisie

In 2021 deed Aniek mee als één van de zangers in het rtl-programma I Can See Your Voice. Ze was te zien in de 4e aflevering van het 2e seizoen als 'De Zeester.

Eerder in datzelfde jaar mocht Aniek als lid van het koor deelnemen aan The Passion in Roermond en was ze te zien in de live-uitzending op NPO1.

In 2020 verscheen ze ook al op televisie, als één van de zangers in het Mega Sing-Along Kerstconcert dat uitgezonden werd op de Limburgse tv-zender L1.

 

Docent

Naast uitvoerend performer, is Aniek ook werkzaam als docent. Zo verzorgde ze meerdere malen danslessen en workshops bij verschillende dansscholen.

Momenteel is ze musicaldocent bij Musicalos in Maarssen, dansdocent bij Pier-K in Nieuw-Vennep en maakt ze deel uit van het docententeam van de Musical4daagse.

Eerder werkte Aniek al als dans- en musicaldocent bij FanworkMusicals in Haarlem en als musicaldocent en choreograaf van de voorstelling Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat bij Oberon Theaterproducties in Alkmaar. 

 

Overige werkzaamheden

Sinds 2019 is Aniek werkzaam als actrice bij Create Studios, waar ze o.a. meespeelt in verschillende moorddiner-avonden en understudy is voor de kindervoorstelling De Klimaatjes - Plastic Soep.

Verder was Aniek regelmatig te zien en horen als zangsolist bij concerten van verschillende (amateur)orkesten. Ook maakt ze zelf af en toe deel uit van een orkest. Aniek speelt namelijk zowel dwarsfluit als piccolo.

Van 2013 t/m 2018 was Aniek werkzaam als entertainer op kindercamping De Paal in Bergeijk, waar ze ook in verschillende musicalvoorstellingen te zien was.